Openingstijden

Vanaf 26 januari zijn wij weer geopend!
ma t/m zo van 10.00 - 16.00 uur
vrijdag van 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Beringer Hazewinkel financiert opleidingstraject Conservator Archeologie Drents Museum

29 januari 2018

Met ingang van 1 februari 2018 financiert de Stichting Beringer Hazewinkel in samenwerking met de Rijkuniversiteit Groningen een 2-jarig opleidingstraject voor Conservator Archeologie Drents Museum. Gedurende deze periode wordt een talentvolle archeoloog onder leiding van ervaren conservatoren klaargestoomd voor het vak conservator. Voor dit opleidingstraject is Bastiaan Steffens (Emmen, 1988) geselecteerd.

Dankzij de subsidie van de Stichting Beringer Hazewinkel gaat Bastiaan Steffens per 1 februari aan de slag als Conservator in Opleiding Archeologie bij het Drents Museum. Onder de vleugels van de ervaren archeologen leert Bastiaan de kneepjes van het vak, zodat hij straks goed opgeleid is om zelfstandig tentoonstellingsprojecten en publicaties te realiseren. Daarnaast gaat Steffens zich specialiseren op het gebied van de Drentse archeologische collectie, een van de belangrijkste binnen Nederland. In 2016 is Steffens cum laude afgestudeerd in de Archeologie (pre- en protohistorie Noordwest-Europa) aan de Universiteit Leiden en heeft zich daarna beziggehouden met onderzoek, onder meer in Engeland.  

'Extra impuls talentontwikkeling'
Algemeen directeur Harry Tupan van het Drents Museum is erg verheugd dat de Stichting Beringer Hazewinkel op deze manier talentontwikkeling in de culturele sector wil ondersteunen. ‘Wij zijn heel blij dat de Stichting Beringer Hazewinkel ons met deze opleidingsplaats in staat stelt een extra impuls te geven aan ons beleid ten aanzien van talentontwikkeling’, aldus Tupan.

Stichting Beringer Hazewinkel
De Stichting Beringer Hazewinkel bevordert op diverse manieren de kunst in de breedste zin van het woord, zoals de financiering van projecten, bijdragen aan tentoonstellingen en talentondersteuning. Al jarenlang is de Stichting Beringer Hazewinkel een belangrijke partner van het Drents Museum. 

Persfoto
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.

 


 

 

Coronamaatregelen

Vanaf 26 januari zijn wij weer open! Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord  museumbezoek. Bekijk hier de actuele maatregelen die gelden in ons museum.