Openingstijden

di t/m zo 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Bussemaker onder de indruk

22 oktober 2014

Minister Jet Bussemaker van Cultuur heeft woensdagmiddag 22 oktober een bezoek gebracht aan het Drents Museum. Tijdens een werkbezoek aan Assen bezocht de minister naast het museum ook het Drents Archief en het Drenthe College. 

De minister liet zich door directeur Annabelle Birnie en adjunct-directeur Harry Tupan informeren over de missie, visie en uitgangspunten van het Drents Museum. Ze bezocht onder meer de tentoonstelling Hier kom ik weg van Daniël Lohues en Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Volgens minister Bussemaker heeft het museum een eigen identiteit ontwikkeld met voor Nederland unieke tentoonstellingen zoals Mummies, De Dode Zeerollen en straks Malevich. Ook het aanbod voor jong en oud van het Drents Museum spreekt de minister aan, net als het feit dat het Drents Museum jong talent een podium biedt. 

Persfoto

Bijschrift:
- Minister Bussemaker bij de tentoonstelling Schat aan Schoonheid op de afdeling Kunst 1885-1935. V.l.n.r. Annabelle Birnie (directeur Drents Museum), minister Jet Bussemaker, Harry Tupan (adjunct-directeur Drents Museum), Carry Abbenhues (burgemeester Assen), Maurice Hoogeveen (wethouder Assen) en Robert Verhoogt (Ministerie OC&W).