Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

Exclusieve lezing 'Making of The American Dream' door conservator Annemiek Rens

30 november 2017

 

In de serie Te Gast in het Drents Museum verzorgt Annemiek Rens, conservator van het Drents Museum, op zondag 10 december 2017 een exclusieve lezing over de totstandkoming van de internationale tentoonstelling The American Dream - American Realism 1945-2017. In de lezing vertelt Rens onder meer over haar zoektocht naar de geschikte kunstwerken, de vormgeving van de tentoonstelling en de samenwerking met Kunsthalle Emden. De lezing start om 14.00 uur in de Statenzaal en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Conservator Annemiek Rens
Annemiek Rens (1985) is kunsthistoricus en studeerde in 2008 cum laude af aan de Universiteit Utrecht. Van 2009 tot en met 2014 werkte ze bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Ook maakte ze meerdere tentoonstellingen en publicaties voor onder andere Kröller-Müller Museum, CODA Museum en Vincent van GoghHuis. Sinds 2013 werkt Annemiek Rens als conservator bij het Drents Museum. Begin 2015 startte ze met de voorbereidingen voor de tentoonstelling The American Dream.

Tentoonstelling The American Dream
Tot en met 27 mei 2018 bieden het Drents Museum en de Kunsthalle Emden een spectaculair overzicht van Amerikaanse realisme met werk van kunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, en Chuck Close. Het Drents Museum richt zich op de periode 1945-1965, Kunsthalle Emden toont werken van 1965 tot heden. Niet eerder is zo’n uitgebreid overzicht van Amerikaans realisme in Europa te zien geweest. Voor meer informatie: www.visittheamericandream.com

Persfoto
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.

   

Bijschrift: Annemiek Rens. Foto: Heleen Haijtema