Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

Exclusieve lezing New Yorker Peter Trippi over Amerikaans realisme op zondag 19 november

14 november 2017

De Amerikaanse kunsthistoricus Peter Trippi verzorgt op zondag 19 november in het Drents Museum – de eerste dag dat de tentoonstelling The American Dream open is voor publiek – een exclusieve lezing over Amerikaans realisme. De New Yorker Trippi is een groot kenner van Amerikaanse realistische kunst. Als adviseur is hij nauw betrokken geweest bij het project The American Dream. Zijn lezing – onder de titel Waarom het Amerikaans realisme nooit is verdwenen – start op zondag 19 november om 14.00 uur. De lezing wordt gehouden in het Engels en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Bij naoorlogse kunst uit Amerika wordt al gauw gedacht aan het werk van Jackson Pollock. De verfdruppels op zijn abstracte schilderijen staan min of meer symbool voor de Amerikaanse vrijheid. In dezelfde tijd maken veel andere kunstenaars realistische kunst. Het vreemde is dat het Amerikaans realisme vaak niet altijd serieus wordt genomen en soms zelfs helemaal over het hoofd wordt gezien. Tijdens deze lezing onderzoekt Peter Trippi de vraag waarom realistische kunstenaars figuratief bleven werken tijdens de hoogtijdagen van de abstracte kunst. Aan bod komen wereldberoemde namen als Norman Rockwell, Edward Hopper, Andy Warhol en Andrew Wyeth, maar ook minder bekende kunstenaars.

Peter Trippi is hoofdredacteur van Fine Art Connoisseur, het Amerikaanse tijdschrift dat zich richt op verzamelaars van representatieve schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en prints. Sinds 2006 doceert, jureert en publiceert Trippi overal in de V.S. ter ondersteuning van het hedendaagse realisme. Trippi behaalde Master of Arts degrees aan New York University en aan het Courtauld Institute of Art, London. De New Yorker was de verbindende schakel bij The American Dream, hielp het Drents Museum en de Kunsthalle Emden bij het opzetten van de tentoonstelling en introduceerde de musea bij verzamelaars en curatoren van Amerikaanse musea.

Persfoto's
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.

   

Bijschrift: Peter Trippi