Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Motorsportfotograaf Henk Keulemans vertelt over Egbert Streuer op zondag 23 juni

In het kader van de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur organiseert het Drents Museum iedere vierde zondag van de maand de rondleiding Ooggetuigen over Egbert Streuer. Tijdens deze rondleiding geven vrienden en bekenden van Streuer hun kijk op de wereld van het zijspanracen, de mens Streuer en het geheim achter zijn succes. De rondleiding op 23 juni wordt gegeven door motorsportfotograaf Henk Keulemans. Reserveren is mogelijk op de dag zelf vanaf 11.00 uur bij de Infobalie. Deelname aan de rondleiding is gratis voor bezoekers van het Drents Museum.

Motorsportfotograaf Henk Keulemans legde vrijwel de gehele carrière van Egbert Streuer op camera vast. Vele beelden van Keulemans maken deel uit van de tentoonstelling. In de bijbehorende publicatie over Egbert Streuer zijn vrijwel alle foto's van de hand van Henk Keulemans.

Ooggetuigen over Egbert Streuer
De tentoonstelling is een ode aan de Drentse snelheidsduivel Egbert Streuer (1954) die in zijn carrière maar liefst 22 Grand Prix-overwinningen wist te behalen. In de expositie waan je je op het geliefde TT-circuit van Streuer en race je van het ene naar het andere thema: van de Drent Streuer naar de Coureur, van de Professor – de man die continu zat te sleutelen aan de motor - naar de Held die hij was voor een groot publiek. Motorsportfotograaf Henk Keulemans heeft veel van deze historische momenten vastgelegd op camera en vertelt tijdens de rondleiding over zijn ervaringen. 

Persfoto's
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.

  

Bijschrift : 

- Egbert Streuer en Henk Keulemans in Egbert zijn Messerschmitt, 2018  

- (v.l.n.r.): Henk Keulemans, Egbert Streuer en Steve Webster, 1988