Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Onvergetelijk Drents Museum

persbericht, 11 november 2015

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Drents Museum. Vanuit de overtuiging dat het Drents Museum gastvrij, open en toegankelijk is voor iedereen, start het museum in december met speciale rondleidingen voor deze doelgroep. Op vrijdag 18 december van 14.30 tot 16.00 uur vindt de eerste rondleiding Onvergetelijk Drents Museum plaats. Het museum biedt met Onvergetelijk ook een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. 

Onvergetelijk Drents Museum is een interactieve rondleiding die voor mensen met dementie en hun mantelzorgers gegeven wordt, maar die niet over dementie gaat. Het doel van het programma is om de deelnemers een plezierige tijd te bieden in het museum, waarbij ze even niet denken aan de ziekte. 

Samen kijken
Tijdens Onvergetelijk Drents Museum gaan deelnemers met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. Door ‘samen te kijken’ krijgt de doelgroep de mogelijkheid om verhalen, ervaringen en gevoelens met elkaar te delen, zonder terug te hoeven vallen op het korte termijn geheugen. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft op mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

Rondleiding Onvergetelijk
De eerste Onvergetelijk Drents Museum rondleiding vindt plaats op vrijdag 18 december 2015 en daarna iedere derde vrijdag van de maand van 14.30 tot 16.00 uur. De rondleidingen hebben maandelijks een ander thema en worden uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten. Aanmeldingen verlopen via reserveringen@drentsmuseum.nl of 0592 - 377 709. Groepen kunnen in overleg de rondleiding ook op andere dagen en tijden reserveren. 

Samenwerking
Onvergetelijk Drents Museum is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Gieskes-Strijbis Fonds en geïnspireerd op het Meet Me at MoMA programma van het Museum of Modern Art in New York.

Meer informatie over Onvergetelijk Drents Museum is te vinden op www.drentsmuseum.nl.

Persfoto's
Klik hieronder op de afbeeldingen om deze te vergroten.