Openingstijden

di t/m zo van 10.00 - 18.00 uur
in vakanties ook maandag open

+

Pers

Optredens Ralph de Jongh 30 april

21 april 2016

Op zaterdag 30 april treedt bluesmuzikant Ralph de Jongh (1975) op in de Statenzaal van het Drents Museum. De optredens vinden plaats in het kader van de succesvolle tentoonstelling Window of my eyes - 75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee, die nog tot en met 5 juni te zien is. Dat juist De Jongh optreedt tijdens deze tentoonstelling is niet verwonderlijk: Muskee is zijn muzikale ‘vader’ en ontdekker.

IJzersterke bluesmuziek
In 2004 pikte blueslegende Harry Muskee de muziek van Ralph de Jongh op. Hij was zo onder de indruk dat De Jongh het voorprogramma van Cuby + Blizzards mocht verzorgen. Muskee noemde hem een ‘must see’. Wie de passionele performance van De Jongh eens wil meemaken en wil genieten van een potje ijzersterke bluesmuziek, is op zaterdag 30 april welkom in het Drents Museum. De Jongh treedt op om 12.00 en 14.00 in de Statenzaal. De optredens zijn gratis toegankelijk voor bezoekers. Reserveren is niet nodig maar vol is vol.

Bluesman pur sang
Toen Ralph de Jongh op 15-jarige leeftijd zijn eerste gitaar kocht duurde het niet lang voordat hij zijn muziekleraar overtrof. Sindsdien ademt De Jongh de blues. De muzikant won tweemaal de Dutch Blues Challenge, ontving de Dutch Blues Award en stond twee keer in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis. Musicmaker roemt hem om de uitzonderlijke intensiteit van zijn live shows en zijn vaardigheden als songwriter, Bluesmagazine noemt De Jongh een sensatie in de Nederlandse muziekscene en ook Johan Derksen is fan. Zijn albums noemt Derksen verborgen juwelen.