Openingstijden

di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Performances 'Een nieuw leven'

PERSBERICHT

28 november 2019

----------------

In het kader van de tentoonstelling Mijne Kinderlijke Traanen van kunstenaar Alle Jong in KINK organiseert het Drents Museum op zaterdag 14 december in vintage & kringloopzaak Verkoopfabriek Assen vanaf 14.00 uur verschillende optredens. Dichters, rappers, theatersporters en muzikanten laten zich ter plekke in de winkel inspireren door anonieme voorwerpen die daardoor een nieuw leven krijgen. Met onder meer Rapper Jooz, dichter Kasper Peters en de muziekband What the Funk. De toegang is gratis.

Een nieuw leven inblazen

In de tentoonstelling van Alle Jong in KINK – nog te zien tot en met zaterdag 29 februari 2020 - vormen historische documenten, oude foto’s en schilderijen de basis voor nieuw werk van Jong, De kunstenaar heeft de voorwerpen bewaard voor het verval en geeft ze door te combineren met zijn eigen artistieke ideeën, een nieuw leven.

Bijzondere optredens

Verschillende artiesten gaan op zaterdag 14 december helemaal los op anonieme voorwerpen in Verkoopfabriek Assen. Rapper Jooz speelt in op het publiek met een unieke sound, unieke moves en scherpe lyrics. Dichter Kasper Peters improviseert volop en maakt nieuwe gedichten in samenspraak met het publiek. De band What The Funk – met Lisa Eising zang en gitaar en Simon Bijmolt op toetsen - zorgt voor een funky sound en maakt energie los bij de bezoekers.  Desi Rodriquez en Rianne Peterson - musicaldocenten bij Jan Postema Musicalschool – verzorgen improvisatietheater bij bijzondere voorwerpen in de Verkoopfabriek Assen.

Gratis toegang bij doorlopende performances

De presentatie van de performances op zaterdag 14 december is in handen van museumdocent Blue Deen van het Drents Museum. Vanaf 14.00 uur zijn er doorlopend optredens voor jong en oud. Kom kijken in de Verkoopfabriek Assen, Oude Molenstraat 4 in Assen. De toegang is gratis.

De tentoonstelling Alle Jong - Mijne Kinderlijke Traanen is nog te zien tot en met zaterdag 22 februari 2020 in KINK, Weierstraat 1, Assen. Openingstijden di. t/m za: 11.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis.

Persfoto's
Klik op de persfoto's om te vergroten.

Rapper Jooz Kasper Peters, foto Sake Elzinga