Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Sneltekenaars en poëzie in KINK op 23 maart

Zaterdag 23 maart 2019 start de Boekenweek met het veelbesproken thema ‘De moeder de vrouw’. Op deze dag organiseert het Drents Museum verschillende gratis activiteiten in KINK bij de gelijknamige tentoonstelling De Moeder De Vrouw, die tot en met 13 april 2019 te zien is. Zo kunnen bezoekers van KINK zich op 23 maart laten portretteren door sneltekenaars en luisteren naar literaire voordrachten.

Oproep aan alle moeders
Van 11.00 tot 15.00 uur zijn sneltekenaars Tine Cuijpers, Erika Bastet en Hugo Freutel in KINK aanwezig om moeders met zoon of dochter te portretteren. Deelname is gratis en aanmelden kan op 23 maart in KINK. Tevens is er een museumdocent aanwezig die vertelt over de tentoonstelling De Moeder De Vrouw. 

Literaire middag  
Van 15.00 tot 17.00 uur is er een bloemlezing van de mooiste Nederlandse en Drentse gedichten rond ‘De moeder de vrouw’ door dichter Ton Peters en schrijfster Marga Kool. Daarnaast draagt de kersverse stadsdichter van Groningen, Renée Luth, voor uit eigen werk. DNK, Huus van de Taol en het Drents Museum hebben schrijvers en dichters in Noord-Nederland uitgedaagd om een nieuwe ode aan ‘de moeder de vrouw’ te schrijven. Op deze middag maakt de jury de winnaars bekend en dragen de winnaars de nieuwe odes voor. 

Tentoonstelling De Moeder De Vrouw
In de tentoonstellingsruimte KINK in De Nieuwe Kolk (DNK) presenteert het Drents Museum de tentoonstelling De Moeder De Vrouw. In meer dan vijftig schilderijen, tekeningen, grafiek en nieuw media geeft de expositie een beeld van hoe de rollen van de vrouw in de periode van 1885 tot nu zijn veranderd. Het getoonde werk komt uit eigen collectie en is aangevuld met bruiklenen. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 13 april 2019.

Meer activiteiten in KINK
Op dinsdag 2 april van 19.30 tot 21.00 uur interviewt mediadeskundige Marijke Roskam Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning van de provincie Drenthe. Het interview vindt plaats in de Rabozaal in De Nieuwe Kolk. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl. 
  
Persfoto
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.


 

Bijschriften: 

-  Schleiffert, Woman with child, 2012, gemengde techniek op papier. Collectie Galerie Akinci