Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Wat is de impact van Frida Kahlo op de beeldende kunst, mode en muziek? Die vraag staat centraal in de talkshow Beyond Frida die het Drents Museum organiseert in het kader van de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. Tijdens de talkshow wordt duidelijk dat de invloed van Frida Kahlo veel verder gaat dan alleen de commerciële ‘Fridamania’. Het programma start om 18.30 uur. Tickets voor de talkshow zijn verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/talkshow

Frida Kahlo’s confronterende schilderijen laten de harde werkelijkheid zien vanuit een vrouwelijk blik. Samen met haar vooruitstrevende kijk op gender, haar sterke idealen, politieke activiteiten en unieke artistieke stijl, zorgen ervoor dat haar invloed verder gaat dan alleen een plek in de (kunst)geschiedenis. Vanaf het eind van de vorige eeuw wordt haar werk niet alleen door beeldende kunstenaars gewaardeerd, maar is ze ook voor modeontwerpers en musici een onuitputtelijke bron van inspiratie.
 
Beyond Frida
Tijdens de talkshow gaat Renee Schuiten van de Kunstmeisjes in gesprek met onder meer kunstenaar Atousa Bandeh, illustrator Loes Faber, ontwerper Kelly-Sue Lampers en filmmaker/onderzoeker Theodorus Johannes om de artistieke invloed van Kahlo te duiden. Iedere tafelgast vertelt vanuit zijn/haar eigen expertise over hoe Frida Kahlo de culturele wereld na haar overlijden inspireert met haar zeer vooruitstrevende ideeën over kunst, identiteit, gender, handicap en gelijkheid.

Viva la Frida!
De talkshow Beyond Frida wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo. In Assen zijn voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Frida Kahlo-collecties samen te zien. De tentoonstelling Viva la Frida! belicht niet alleen het werk van de kunstenaar Frida Kahlo, maar ook haar kleurrijke leven, waarin lichamelijke beperking en pijn naast inspiratie en genot konden staan. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo is nog tot en met 27 maart 2022 te zien in het Drents Museum.