Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Pers

Tentoonstelling over Egbert Streuer krijgt podium tijdens TT Festival

Motoren en het TT Festival zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het TT Festival is in het Drents Museum de tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle wegracecoureur te zien. Deze expositie is dan ook aanleiding voor het TT Festival om de samenwerking aan te gaan met het Drents Museum. Zo worden er speciale acties opgezet, zijn er tijdens het festival historische beelden van Streuer in de stad te zien en krijgt de jaarlijkse TT Toertocht een Streuer-thema.

TT Laan
Dit jaar wordt tijdens het TT Festival de Torenlaan op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni omgedoopt tot TT Laan. Bezoekers kunnen hier oude tijden herleven met grote helden als Jack Middelburg en Egbert Streuer. De straat geeft de bezoeker de mogelijkheid om even los te komen van de muziek en een andere beleving te ervaren. In de laan zijn historische film- en fotobeelden te zien en zijn er diverse marktkramen met motor gerelateerde producten. Ook zijn er showroomcontainers aanwezig waarin motoren worden tentoongesteld. 

Directeur Drents Museum Harry Tupan: ‘Door activiteiten aan een tentoonstelling toe te voegen die buiten het museum plaatsvinden, wordt de totaalbeleving voor bezoekers, maar ook voor de stad Assen versterkt. Wij juichen dit soort initiatieven van harte toe en werken daar graag aan mee.’ 

TT Toertocht
In aanloop naar het festival toe worden er kaartjes voor de expositie in het museum verloot en kunnen de bezoekers die gebruikmaken van de TT Festival-app met korting naar het museum. De motorroute In de slipstream van Egbert Streuer, die het museum speciaal voor de Streuer-tentoonstelling heeft gemaakt, gaat onderdeel uitmaken van de TT Toertocht die op vrijdag 28 juni plaatsvindt. Zo bezoeken de motorrijders onder meer Streuers favoriete terrasjes, de lekkerste bochten en de meest interessante bezienswaardigheden in Drenthe.

Projectleider TT Festival Sander ten Bosch: ‘Egbert Streuer is natuurlijk een legende in de zijspan motorsport. En helemaal in Assen en omstreken. Wij proberen zoveel mogelijk partijen uit Assen en omgeving te betrekken bij de organisatie van het festival en zijn dan ook heel erg blij met de samenwerking met het Drents Museum. Hiermee geven wij een lokale held een podium tijdens het festival en dat is voor onze bezoekers én voor Assen fantastisch.’ 

Persfoto's
Klik op de afbeelding hieronder om deze te vergroten.

  
 

Bijschriften:
Overzichtsfoto's tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur, foto Sake Elzinga