Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
vanaf 10 juli ook open op maandagen 

HBO-Stagiair Events (36 uur p/w)

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren we jong en oud.

Onze Event managers, die onderdeel uitmaken van het team Marketing, Communicatie en Events staan continu voor nieuwe uitdagingen. In het najaar van 2023 zijn we druk bezig met de opening van de grote Van Gogh-tentoonstelling Op reis met Vincent én met de voorbereidingen van de randprogrammering bij onze nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia. Binnen dit team krijg jij de kans om fantastische ervaringen op te doen op het gebied van events.

Voor de periode van september 2023 t/m januari 2024 zoeken wij een: HBO-Stagiair Events (36 uur p/w)

 

Het Drents Museum

Het Drents museum is een toplocatie voor evenementen in Noord-Nederland met een grote economische meerwaarde voor Assen en omgeving. Een evenement in het Drents Museum is een inspirerende beleving die ‘alle’ zintuigen prikkelt.

Wij organiseren grote spraakmakende internationale tentoonstellingen over archeologie en kunst. Maar ook verrassen we met pareltjes over de Drentse geschiedenis en kunst. Gemiddeld trekken we 200.000 bezoekers per jaar. Hoogtepunten waren in de afgelopen jaren de openingen van de tentoonstellingen Sprezzatura, The American Dream en Viva la Frida! Ook werk je mee aan de organisatie van evenementen zoals Art Rocks, de Open Dagen van de VriendenLoterij en publieksactiviteiten bij de tentoonstellingen of zakelijke bijeenkomsten.

Vele bezoekers noemen onze superaantrekkelijke Bar Brasserie Pingo al het mooiste museumcafé van Nederland. De evenementen en activiteiten die we ontwikkelen bij de tentoonstellingen én daarbuiten, leveren veel ‘reuring’ op! Zo willen wij al onze bezoekers een prachtige beleving bezorgen. En aan die beleving kun jij bijdragen!

 

     

 

Wat ga je doen?

  • Je werkt mee aan de verdere ontwikkeling van het team Marketing, Communicatie en Events. Met jouw werkzaamheden ondersteun je de afdeling bij de organisatie van evenementen.
  • Je verwerkt reserveringen in het boekingssysteem SEM
  • Je assisteert bij het bedenken, uitwerken en uitvoeren van evenementen op maat
  • Je beantwoordt inkomende telefoontjes en e-mails en handelt deze af
  • Je helpt bij het plannen van huwelijken en feesten
  • Je bent inzetbaar als floormanager
  • Je voert administratieve kantoorwerkzaamheden uit

De opdracht vanuit school stemmen wij in overleg met jou af, deze kan zowel creatief als commercieel ingevuld worden.

 

     

 

Wat vragen we van je?

Je weet je mondeling én schriftelijk goed uit te drukken in het Nederlands en Engels. Na een inwerkperiode kun je goed zelfstandig werken. Jouw initiatief en creativiteit wordt op prijs gesteld en je hebt een flexibele en positieve houding. Voor verschillende evenementen en bijeenkomsten vertegenwoordig jij het Drents Museum. Gastvrijheid en representativiteit staat hierbij voorop.

 

Wat bieden we je?

Een unieke werkplek met enthousiaste collega’s: je maakt onderdeel uit van een dynamisch team met collega’s die jou uitstekend kunnen begeleiden in het vak Events. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en er is voldoende ruimte en tijd om te werken aan een eventuele stageopdracht. Stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

 

 

 

Informatie & reageren

Wil jij in een creatieve en inspirerende omgeving werkervaring opdoen? Stuur dan een mail met CV naar onze personeelsafdeling onder vermelding van ‘Vacature stagiair Events’.

Het Drents Museum is overtuigd van de kracht van diversiteit, waarbij diversiteit staat voor - onder andere - culturele achtergrond, inzetbaarheid, gender en leeftijd. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van ons team mogelijk kunnen vergroten. Wij hanteren de Rooney Rule.