Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Plan je bezoek

Coronamaatregelen en veelgestelde vragen

Met afstand het mooiste museum

Wij zijn blij dat je ons museum weer kunt bezoeken. We doen ons uiterste best om iedereen veilig, verantwoord en gastvrij te ontvangen en te laten genieten van onze prachtige kunst en cultuur. Een bezoek aan het museum is nu anders dan je gewend bent: minder bezoekers, optimale hygiène en veel ruimte om rond te kijken.

Het Drents Museum volgt de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. We hebben daarom extra huisregels opgesteld. We vragen je om je daaraan te houden. Het is noodzakelijk om voor je bezoek online een ticket te bestellen. Lees de huisregels voor je een ticket koopt.   

Hoe ziet een bezoek aan Drents Museum eruit in de anderhalve meter samenleving? 

NB. De huisregels zijn sinds het maken van deze video op sommige punten versoepeld. In het museum en in de tekst onder deze video vind je altijd de actuele versie.

Extra huisregels

Om jouw en onze veiligheid te garanderen hebben we de volgende huisregels opgesteld: 

 • Tickets kun je alleen online kopen. 
 • Ben je de afgelopen twee weken ziek geweest of heb je last van verkoudheidsklachten, stel je bezoek dan nog even uit. Dus kom alleen als je gezond bent. 
 • Geniet van de kunst, maar blijf op 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers. 
 • We verzoeken je dringend om in ons museum een mondkapje te dragen in afwachting van een wettelijke verplichting. Ook met mondkapje verzoeken wij je om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. 
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Desinfecteermiddelen zijn aanwezig in het museum. 
 • Betaal bij voorkeur met pin of telefoon (contactloos) in onze Museumshop.
 • Volg de aangegeven richtlijnen en instructies van onze medewerkers op. 
 • Bij het niet naleven van deze huisregels, verzoeken wij je het museum te verlaten.

In de Museumshop gelden aanvullende huisregels. Lees hier alle huisregels

 

Bestel tickets


 

  Veelgestelde vragen

  Hieronder geven we het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Wordt je vraag hieronder niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. 

  De vragen zijn ingedeeld in 4 categorieën: 

  1. Veelgestelde vragen - Praktische zaken
  2. Veelgestelde vragen - Nu te zien
  3. Veelgestelde vragen - Tickets kopen
  4. Veelgestelde vragen - Tickets overig

  1. Veelgestelde vragen - praktische zaken

  Wanneer is het Drents Museum open?
  Sinds 1 juni zijn wij weer open. De openingstijden in de zomervakantie zijn van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 30 augustus zijn we open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

  Kan ik veilig het Drents Museum bezoeken?
  Jazeker, wij hebben allerlei maatregelen getroffen die in lijn zijn met de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Belangrijk zijn de extra huisregels (zie hierboven) die het museum heeft opgesteld om je bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Voorlopig kunnen we per tijdvak een beperkt aantal bezoekers toelaten.

  Mag ik het museum bezoeken als ik verkouden ben?
  Nee, wanneer je ziek of verkouden bent, vragen we je om je museumbezoek uit te stellen. Wanneer je al een ticket gekocht hebt, maar niet kunt komen, laat dan weten dat je niet zult komen. Annuleren kan het gemakkelijkst via een Whatsapp bericht naar 020 244 2877.

  Moet ik een mondkapje dragen? 
  We verzoeken je dringend om in ons museum een mondkapje te dragen in afwachting van een wettelijke verplichting. Ook met mondkapje verzoeken wij je om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. 

  Hoe kan ik een ticket kopen?
  Vanwege de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus is het verplicht om vooraf online een ticket te kopen voor ons museum. Veelgestelde vragen over tickets.

  Kan ik ook een Museumkaart kopen?
  Ja, het is mogelijk om een Museumkaart te kopen in het Drents Museum. Een museumkaart kun je ook online via www.museumkaart.nl bestellen.

  Hoe werkt het als ik met partner en/of gezin kom?
  Het is toegestaan om met partner en/of gezin dicht bij elkaar blijven, maar houd wel 1,5 meter afstand ten opzichte van andere bezoekers en onze medewerkers.

  Kan ik ook met een groep het museum bezoeken?
  Nee, het is voorlopig nog niet mogelijk om een groepsbezoek te plannen in het museum. Onder een groep verstaan wij dan een gezelschap dat niet tot 1 huishouden behoort. Houd de website in de gaten voor mogelijke ontwikkelingen.

  Kan ik een rondleiding volgen?
  Nee, op dit moment is het niet mogelijk om een rondleiding te volgen. Houd de website in de gaten voor mogelijke aanpassingen.

  Welke hygiènemaatregelen zijn er getroffen?  
  We zorgen voor een optimalise hygiène. Er zijn in het museum desinfectiepalen waar je je handen kunt desinfecteren. We vragen je om hier regelmatig gebruik van te maken en je handen te wassen.
  Bovendien is er voortdurend een medewerker aanwezig voor het schoonmaken van belangrijke elementen als trapleuningen en deurkrukken. 

  Kan ik gebruik maken van de garderobe en lockers?
  Er is beperkte garderobe beschikbaar, dus maak zoveel mogelijk gebruik van de lockers. Lever na gebruik de sleutel van je locker bij ons in, zodat we die kunnen reinigen. 

  Is er een looproute door het museum?
  Op bepaalde plaatsen zijn er looproutes in het museum. Overal in het museum is met pijlen duidelijk aangegeven hoe je je kunt bewegen. Op sommige plekken is er eenrichtingsverkeer aangegeven. Volg in ieder geval de aangegeven instructies.

  Hoeveel bezoekers mogen er in de verschillende zalen in het museum?
  Bij een aantal zalen is bij de entree met een sticker aangegeven wat de maximumcapaciteit is van bezoekers. We vragen je nadrukkelijk om daarmee rekening te houden. Bij de overige ruimtes worden alle bezoekers geacht de 1,5 meter afstand te bewaren ten opzichte van andere bezoekers.

  Waar kan ik terecht voor vragen als ik in het museum ben?
  Medewerkers van de Infobalie in de publiekshal helpen je graag met vragen. Alle medewerkers in het museum zijn herkenbaar aan een geel hesje. Houd wel altijd 1,5 meter afstand in acht.

  Is de Museumshop geopend?
  De Museumshop en kun je ook bezoeken tijdens openingsuren van het museum. Wel gelden ook hier speciale huisregels. Betaal in ieder geval zoveel mogelijk met pin of telefoon (contactloos). Huisregels Museumshop

  Is Bar Brasserie Pingo geopend?
  Nee. In verband met de maatregel die gelden sinds 15 oktober 2020 is Bar Brasserie Pingo momenteel helaas gesloten. Houd onze website en social media in de gaten voor updates over wanneer ons nieuwe museumcafé weer open gaat.  

  2. Veelgestelde vragen - Nu te zien

  Wat is er op dit moment te zien in het Drents Museum?
  Bekijk in onze online Drents Museum agenda het complete overzicht van de actuele tentoonstellingen. 

  Is het pas aangekochte topstuk Onkruid verbrandende boer van Vincent van Gogh nog te zien?
  Nee, volgens afspraak is de nieuwe aanwinst die we samen met het Van Gogh Museum konden verwerven, vanaf 1 juni 2020 in het Van Gogh Museum in Amsterdam te zien.
  De turfschuit - het andere topstuk van Van Gogh dat het Drents Museum in eigen collectie heeft – is sinds oktober 2020 weer te zien. 

  Worden er gratis lezingen gegeven?
  Ja, sinds 1 juli wordt onze gratis lezing weer aangeboden. Het aantal bezoekers voor de gratis lezing is voorlopig beperkt: per lezing mogen er maximaal 30 bezoekers aanwezig zijn. Meer over gratis lezing 

  Kan ik de museumtuin ook bezoeken?
  Ja, de tuin van het Drents Museum is te bezoeken tijdens openingsuren. Houd ook hier 1,5 m afstand van andere bezoekers.  

  3. Veelgestelde vragen - tickets kopen

  Hoe kan ik een ticket kopen?
  Vanwege de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus is het verplicht om vooraf online een ticket te kopen voor ons museum. Bestel tickets.

  Moet ik ook een ticket kopen als ik een Museumkaart heb, Vriend ben van het Museum, een ander type kortingskaart heb, of jonger ben dan 18 jaar?  
  Jazeker. Wanneer je een kaart koopt, reserveer je daarmee je plaats in het door jou gekozen tijdvak. Daarom is het nodig om vooraf een ticket te bestellen om zeker te zijn van toegang op het door jou gewenste moment. 
  We hebben kaarten beschikbaar die passen bij de verschillende kortingskaarten (Vriendenpas, relatiekaart, ICOM-pas, Rembrandtkaart en BankGiro Loterij VIP-KAART). Wanneer je normaal gesproken vrij entree hebt, is je ticket nu ook gratis. Let op: neem naast je ticket ook je kortingskaart mee naar het museum.

  Moet ik ook een online ticket kopen als ik een papieren vrijkaart heb? 
  Ja, koop dan een ticket van het type 'Vrijkaart' en neem je papieren vrijkaart ook mee naar het museum.  

  Ik heb problemen met het bestellen van een online ticket. Wat moet ik doen? 
  Neem bij problemen contact op met onze tickethelpdesk via +31 (0)20 244 2877 of support@globalticket.nl (bereikbaar ma t/m zo: 9.00 t/m 17.00 uur).

  Kan ik een online ticket voor iemand anders kopen? 
  Wat een leuk idee! Natuurlijk is het mogelijk om een ticket voor iemand anders te kopen. Om bijvoorbeeld cadeau te doen. Nadat de betaling is voldaan, ontvang je het ticket in de mail. Het ticket kun je vervolgens naar de desbetreffende persoon doorsturen. 

  Hoe maak ik gebruik van een kortingscode of toegangscode of relatiecode?
  Wanneer je een ticket koop, selecteer je eerst het type ticket dat je wilt kopen. Op dezelfde pagina kun je onderaan de kortingscode verzilveren. Klik op ‘Ik heb een kortingscode of relatiecode’, vervolgens kun je hier de kortingscode invoeren.  

  Kan ik mijn ticket(s) na aankoop retourneren? 
  Eenmaal gekochte tickets kunnen niet gerestitueerd worden. Heb je hier vragen over, neem dan contact met op met onze tickethelpdesk via support@globalticket.nl

  4. Veelgestelde vragen - tickets overig

  Waarom moet ik een tijdvak kiezen?  
  We mogen momenteel een beperkt aantal bezoekers in het museum toelaten. Daarom is per half uur een bepaald aantal tickets beschikbaar. Om de bezoekersstromen zoveel mogelijk te spreiden, zijn de tickets ingedeeld in tijdvakken. Bij het kopen van een ticket kies je direct de starttijd van je bezoek. 

  Hoe laat moet ik bij het museum aanwezig zijn?
  Je mag naar binnen vanaf de start van je tijdvak tot en met een half uur daarna. Begint je tijdvak om bijvoorbeeld 11.00 uur, dan mag je tussen 11.00 en 11.30 uur naar binnen. Indien je later komt, bestaat de kans dat je niet naar binnen kunt.  

  Hoort er ook een eindtijd bij mijn tijdvak? 
  Nee, dat is niet het geval. Je mag zo lang in het museum blijven als je zelf wilt.  

  Wat gebeurt er met mijn ticket als ik niet kan komen?
  Als je niet kunt komen, omdat je bijvoorbeeld verkouden bent, kun je je ticket ruilen voor een ander tijdvak. Het is niet mogelijk om restitutie te krijgen voor een gekocht ticket. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met onze tickethelpdesk via +31 (0)20 244 2877 of support@globalticket.nl (bereikbaar ma t/m zo: 9.00 t/m 17.00 uur). 

  Hoe ontvang ik mijn ticket(s)? 
  Zodra de bestelling is bevestigd en betaald, wordt er een e-mail met de ticket(s) gestuurd naar het opgegeven mailadres. De mail ontvang je binnen enkele minuten in jouw inbox. Geen mail ontvangen? Dan kan het zijn dat de e-mail in je spambox is beland. Is de mail ook niet in de spambox terecht gekomen? Neem dan contact op met onze tickethelpdesk via +31 (0)20 244 2877 of support@globalticket.nl. Bereikbaar van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. 

  Is het nodig om de ticket(s) te printen? 
  Nee, dat is niet nodig. Onze scanners kunnen de tickets vanaf mobiele telefoons lezen. Houd het ticket gereed bij de ingang van het museum, dit versnelt de doorloop.

  Ik ben in het bezit van een OV-begeleiderskaart. Mag mijn begeleider dan gratis mee naar binnen?
  Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een OV-begeleiderskaart gratis één begeleider meenemen.  Ook de begeleider heeft een ticket nodig. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.