Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

Kleur je eigen Helmantel!

Op dit moment hangen ruim tachtig schilderijen van Henk Helmantel in het Drents Museum in Assen. Op de meeste schilderijen staan voorwerpen afgebeeld: kommetjes, flessen, dozen en ook vaak groente en fruit. Zo’n schilderij noem je een ‘stilleven’. Henk Helmantel is er wereldberoemd mee geworden!
 

Een echte Helmantel voor jou!

Speciaal voor de tentoonstelling heeft Helmantel een kleurplaat gemaakt! Dus kleur er lekker op los en breng dit stilleven tot leven. Je kunt er bovendien ook nog mooie prijzen mee winnen, zoals een kinderfeestje in het Drents Museum (voor acht kinderen + twee volwassenen) en een Helmantel familiediner op Hof van Saksen (voor twee kinderen + twee volwassenen).


Klik op de afbeelding voor een grote weergave
 

Kleur mee en win een mooie prijs!

De speciale uitvoering van de kleurplaat (mét extra tips voor het maken van een echte Helmantel) ligt bij de Infobalie én bij de Receptie op Hof van Saksen. Insturen kan tot en met 14 augustus 2021. 

Speciaal voor thuis bieden we de kleurplaat (op A4 formaat) hier online aan. Download de kleurplaat, print hem uit en kleur de plaat in. Maak er vervolgens een foto van en stuur deze hieronder in. 

Je kunt de kleurplaat ook inleveren bij de Infobalie in het Drents Museum óf bij de Receptie op Hof van Saksen. Zet bij een gedownloade versie dan wel even je gegevens op de achterzijde van de kleurplaat!

Begin september 2021 maken we via onze website en op onze social media kanalen de winnaars bekend. Veel kleurplezier!
 

Henk Helmantel doet zelf ook mee

Henk Helmantel gaat zelf ook met deze kleurplaat aan de slag. Houd onze website hiervoor in de gaten.

Meer over de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder

De 'kleurplaat' in Helmantels atelier

 

Inzenden kleurplaat Helmantel