Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Pers

Clubavond Fiesta de Frida lancering YOUNG Culture Club op zaterdag 30 oktober

Op zaterdagavond 30 oktober 2021 lanceert de Stichting Vrienden van het Drents Museum de YOUNG Culture Club tijdens het event Fiesta de Frida. YOUNG Culture Club is speciaal bedoeld voor jonge mensen tot 45 jaar die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Als Youngster kun je het Drents Museum gratis bezoeken, mag je deelnemen aan speciale events en ontvang je interessante kortingen.

Fiesta de Frida
Het eerste wervingsevent voor YOUNG Culture Club vindt plaats op zaterdagavond 30 oktober vanaf 20.00 uur. Dan viert de Stichting Vrienden van het Drents Museum Día de Muertos in stijl met het event Fiesta de Frida. Tijdens deze spectaculaire clubavond voor 21+ kan je van de tentoonstelling Viva la Frida! over het werk en leven van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo genieten én van DJ’s en live acts in het hart van het museum: Bar Brasserie Pingo! Tickets kosten € 32,50 per persoon en zijn verkrijgbaar via drentsmuseum.nl/fiesta/tickets.

Youngsters gezocht
Als Youngster krijg je een eigen pas waarmee je gratis het Drents Museum kunt bezoeken. Bovendien mag je een keer per jaar een vriend of familielid meenemen. Op een YOUNG-event (4x per jaar) kom je op een creatieve en verrassende manier meer te weten over een bepaalde kunstenaar of tentoonstelling en bezoek je plekken in en buiten het museum, waar je normaal gesproken niet kunt of mag komen. Daarnaast krijg je bij ieder event twee drankjes en speciale korting op de catalogus van lopende tentoonstellingen. Ook ontvang je het DM Magazine, waarin we je informeren over onze tentoonstellingen en activiteiten. Met de YOUNG-bijdrage help je het Drents Museum belangrijke en inspirerende voorwerpen voor de collectie aan te kopen en zorg je ervoor dat het museum jong en oud kan blijven inspireren en verwonderen.

Margje Sijperda, voorzitter van de Vrienden van het Drents Museum: 'Met de Young Culture Club hopen we een nieuwe generatie vrienden aan het Drents Museum te binden door een ontmoetingsplek te creëren voor Youngsters die belangstelling voor kunst en cultuur gemeen hebben en dit in een inspirerende omgeving met elkaar willen delen. Op deze manier wordt de Stichting Vrienden van het Drents Museum van nieuwe aanwas voorzien en dat is goed voor het voortbestaan van deze club.'

  

Vrienden van het Drents Museum
De Stichting Vrienden van het Drents Museum bestond in 2020 65 jaar en is met ruim 2.200 Vrienden een grote en levendige Vriendenvereniging, zelfs een van grootste van Nederland. Vrienden nemen massaal deel aan de speciale bijeenkomsten en reizen, die het museum voor de Vrienden organiseert. De Vriendenstichting zorgt ook voor aankopen van kunstwerken en steunt het Drents Museum bij activiteiten en praktische zaken. Zie drentsmuseum.nl voor meer informatie.   

Viva la Frida!
Tot en met 27 maart 2022 is in het Drents Museum de tentoonstelling Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo te zien. In Assen komen voor het eerst twee van ‘s werelds belangrijkste Kahlo-collecties bij elkaar. In Viva la Frida! is een unieke combinatie van haar kunst en persoonlijke voorwerpen (zoals kleding, beschilderde korsetten en sieraden) te bewonderen. Hiervoor werkt het museum samen met Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo (voorheen La Casa Azul, het Blauwe Huis) in Mexico-Stad. De samenwerking biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen.