Openingstijden en toeslag:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
in de zomervakantie ook op maandag open!
(let op: KINK is niet open op zondag en maandag)

Gedurende Sprezzatura geldt een toeslag van
€ 5,00 op de normale entreeprijs.
 

+

Menu

Drentse toppers

Wil je alles zien wat het Drents Museum te bieden heeft? Dan is deze rondleiding echt iets voor jou. Onze gids begint deze rondleiding natuurlijk bij het begin. Hij of zij vertelt je over de belangrijke rol die de monumentale gebouwen van het Drents Museum speelden in de geschiedenis van het mooie Drenthe. Daarna ga je samen met de gids de topstukken van het museum bekijken, zoals de boomstamkano van Pesse (de oudste boot ter wereld), het meisje van Yde en de rijke collectie art nouveau en art deco van het museum. Tenslotte neem je nog even een kijkje in de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn in het museum.

Voor wie: volwassenen
Wanneer: op aanvraag *
Tijd: 75 minuten
Prijs: vanaf 10 personen, € 5,00 per persoon (exclusief museumentree)

* Let op! Het Drents Museum gaat uitbreiden en daarvoor sluiten wij de deuren van de afdeling archeologie. Vanwege deze uitbreiding is de rondleiding Drentse toppers vanaf 16 september 2019 niet meer te boeken.

Reserveren

Wil je een rondleiding boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Wij raden je aan een rondleiding minimaal twee weken van tevoren aan je bezoek te reserveren, want er is erg veel belangstelling voor onze rondleidingen. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je het museum wilt bezoeken.​