Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Onvergetelijk Drents Museum

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Drents Museum. Tijdens dit programma (op aanvraag) gaan deelnemers in een ontspannen en positieve sfeer met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. Door ‘samen te kijken’ krijgen zij de mogelijkheid om verhalen, ervaringen, zienswijzen en gevoelens met elkaar te delen. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden. Het Drents Museum biedt met Onvergetelijk een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Deelnemen

Het programma Onvergetelijk Drents Museum heeft elke keer een ander thema en wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten.

Data: op aanvraag
Tijd: 14.30 - 16.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Prijs: € 80,00
Opgave: reserveren is noodzakelijk. Dit kan per e-mail naar reserveringen@drentsmuseum.nl

Dit programma is ook te boeken voor een eigen groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling. Dag en tijd worden uiteraard in overleg bepaald. De kosten zijn € 80,00 per groep van maximaal 10 deelnemers, inclusief museumentree. Vul hiervoor ons aanvraagformulier in en een van onze boekingsmedewerkers neemt snel contact met je op. Graag minimaal twee weken van tevoren reserveren.

Reserveren

Wil je een rondleiding boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Wij raden je aan een rondleiding minimaal twee weken van tevoren te reserveren, want er is erg veel belangstelling voor onze rondleidingen. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je het museum wilt bezoeken.​

Lezing op locatie

Speciaal voor kwetsbare ouderen in zorginstellingen verzorgen wij graag een ‘lezing op locatie’. Als je een ‘lezing op locatie’ bestelt, komt een van onze museumdocenten naar jouw instelling toe. Daar vertelt de museumdocent over de actuele, grote tentoonstelling in het museum Onze museumdocenten kunnen zo goed vertellen, dat de luisteraars de voorwerpen in het museum bijna kunnen voelen. Uiteraard laat de museumdocent ook zoveel mogelijk zien: foto’s, film en misschien zelfs wel een enkel object. Het onderwerp wisselt elke vier tot zes maanden. De lezing is dus altijd anders. Uiteraard is er na afloop van de lezing alle ruimte voor het stellen van vragen en om in gesprek te gaan met onze museumdocent. Heb je goede ervaringen met een van onze museumdocenten? Aarzel dan niet om een volgende keer te vragen of dezelfde museumdocent kan komen. Wil je voor de afwisseling juist een ander gezicht voor de groep? Laat het ons weten.

 

Praktische informatie

  • De lengte van een ‘lezing op locatie’ is 60 minuten (45 minuten lezing + 15 minuten vragen/discussie)
  • De prijs van een ‘lezing op locatie’ is 125 euro incl. BTW en reiskosten.
  • Wij verzorgen lezingen op locatie aan verzorgingshuizen in Drenthe of binnen een straal van maximaal 60 km (c.q. 1 uur reizen) van het Drents Museum. Verzorgingshuizen op grotere afstand betalen een meerprijs gebaseerd op extra uren + extra reis- en verblijfkosten.
  • Buiten kantooruren gelden andere prijzen.
  • Aanvragen van een ‘lezing op locatie’ kan via het webformulier of via ons team reserveringen. Dit team is per e-mail bereikbaar reserveringen@drentsmuseum.nl

Samenwerking

Onvergetelijk Drents Museum is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het Meet Me @ MoMAprogramma van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van:

  
     

 

Wetenschappelijk onderzoek naar het programma wordt verricht door: