Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

14 februari kinderen en begeleider gratis naar het Drents Museum

Op woensdag 14 februari 2018 staken de meesters & juffen in het primair onderwijs in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.​ Op die dag is het Drents Museum de gehele dag gratis te bezoeken voor kinderen en hun begeleiders. Een fantastische kans om samen met jouw (klein)kind een bezoek te brengen aan de tentoonstelling The American Dream, de familiebelevenis Codename: Energy en Het Grootste Poppenhuis van Nederland.

Let op: de toegang geldt alleen voor basisschoolkinderen en hun begeleider. Elk kind mag gratis één volwassene mee naar het museum nemen. Uiteraard mag een kind ook met meerdere volwassenen komen, maar dan betalen de overige volwassenen de reguliere entreeprijs van € 15,00

Familieroute The American Dream
Bij de tentoonstelling The American Dream is een speciale familieroute ontwikkeld. Super leuk voor jong en oud! Je ontdekt allerlei dingen die voor andere bezoekers verborgen blijven! Een route vol verrassende kijk-, doe-, denk- en speelopdrachten. Leuk voor jong & oud.

Codename: Energy
Genieke Sterk (Ilse Warringa) en Storm Roosting (Sergio IJssel) werken in het gaafste lab van de wereld, het E-Lab. In dit lab doen ze onderzoek naar energie. Want we gebruiken met zijn allen heel veel energie: om te douchen, bellen, gamen en nog veel meer. Genieke en Storm zijn dichtbij een wetenschappelijke doorbraak die de wereld gaat veranderen. Maar daar hebben ze jullie hulp bij nodig! Maak samen met Genieke en Storm een spannende tocht door de wereld van de energie. Het is jullie opdracht om de code te kraken. Wie durft het avontuur aan?

Het Grootste Poppenhuis van Nederland
De eigenaresse van het Poppenhuis laat je kennismaken met haar 'poppen': de voorname familie Van Lier en hun personeel. Je kiest zelf tijdens een verrassende multimediatour welke bewoner je rondleidt. Wordt het meester Johannes Van Lier, dochter Barbara, kokkin Tallegien of een van de andere bewoners?

Aarzel niet te lang, want er moet nog zoveel gebeuren. De kamers moeten worden gestoft, het zilverwerk gepoetst en er moet een smakelijk feestmaal bereid worden. Stadhouder Willem V komt namelijk op bezoek! De keuze is aan jou.