Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
gesloten op zaterdag 27 april 
open maandag 29 april, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Concert Eric Vaarzon Morel

Op zondag 14 april 2024 verzorgt de bekende flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel van 14.00 tot 15.30 uur een Spaans concert in het Drents Museum.Vaarzon Morel treedt op met zijn dochter zangeres MORÈL en met Manuel Vega op cajón. De voorstelling vindt plaats in het kader van de grote kunsttentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme. Tickets kosten €17,50 (exclusief museumentree) en zijn vanaf nu verkrijgbaar!

 

Flamenco-liederen en dansen

Het concert bestaat uit flamenco-liederen en dansen, zoals soleares, alegrías, bulerías en rumbas. Tussen de nummers door geeft Vaarzon Morel korte toelichtingen en draagt hij gedichten voor van de Spaanse dichter Federico García Lorca. Net als de Spaanse kunstenaar Antonio López is Vaarzon Morel een groot bewonderaar van Garciá Lorca.

 

Vaarzon Morel met zijn dochter zangeres MORÈL Foto: Lenny Oosterwijk

 

Eric Vaarzon Morel

Op zijn zestiende jaar kreeg Eric Vaarzon Morel (1961) les van de beroemde Spaanse flamenco-gitarist Paco Peña. Dat inspireerde hem om op negentienjarige leeftijd naar Spanje te trekken en in Madrid en Sevilla te gaan wonen en werken. Het vormde de start van een professionele carrière waarbij Vaarzon Morel vele concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland heeft aangedaan. Talloze samenwerkingen met gerenommeerde musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers hebben Vaarzon Morel gemaakt tot de authentieke en veelzijdige flamenco-gitarist, theatermaker en componist die hij nu is. Momenteel tourt hij door heel Nederland met de voorstelling ‘De Spaanse Miles Davis’.

 

Tentoonstelling Antonio López

Aanleiding voor het concert is de grote overzichtstentoonstelling van de Spaanse kunstenaar Antonio López (1936). López is een fenomeen in zijn geboorteland Spanje en wordt wel bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’. De tentoonstelling Antonio López – Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland. Schilderijen - waaronder portretten, stillevens en enorme Madrileense stadsgezichten -  tekeningen en beeldhouwwerk zijn te bewonderen in de grote zaal. Voor de tentoonstelling werkt het museum samen met Fundació Catalunya-La Pedrera in Barcelona.