Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Armenië uitgesteld, Helmantel verlengd

Wijzigingen in tentoonstellingsprogramma 2021
Vanwege de aanhoudende coronacrisis en de daarmee samenhangende beperkingen, hebben we besloten om het tentoonstellingsprogramma van de eerste helft van 2021 ingrijpend te wijzigen. 

Armenië uitgesteld, Helmantel verlengd
De grote archeologietentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. De succesvolle tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder, die slechts acht weken open is geweest, wordt verlengd tot en met 5 september 2021.
De expositie Matthias Weischer - Bühne krijgt een verlenging tot en met 27 juni 2021. Vanaf 11 juli 2021 staat op het programma de tentoonstelling Beyond Belief van kunstenaar Deborah Poynton, die aanvankelijk op 18 april van start zou gaan.
 
Verplaatsing In de ban van de Ararat 
Doorslaggevend voor de verplaatsing van de Armenië-tentoonstelling zijn de nieuwe coronamaatregelen die het onmogelijk maken dat het luchttransport van de objecten vanuit Armenië begeleid wordt door koeriers. In nauw overleg zijn daarom het Drents Museum en het History Museum of Armenia in Jerevan (waar de ca. 160 objecten vandaan komen) overeengekomen de expositie, met als eerdere startdatum 28 maart 2021, te verschuiven naar het voorjaar van 2022.

Verlenging Henk Helmantel - Meesterschilder
Helmantel-fans kunnen hun hart ophalen, want door het uitstel van In de ban van de Ararat zijn de stillevens en kerkinterieurs van de Groningse meesterschilder nog te zien tot en met 5 september 2021.
 
Verlenging Matthias Weischer 
Door de lockdown is de tentoonstelling Bühne van de kunstenaar Matthias Weischer tot nu toe slechts vier weken voor het publiek te zien geweest. Daarom en in het licht van de corona-ontwikkelingen heeft het museum besloten Bühne die op 28 maart zou aflopen, te verlengen. De circa dertig schilderijen van een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de Duitse schilderkunst zijn nog tot en met 27 juni 2021 in de Abdijkerk te zien. Aansluitend opent op deze plek vanaf 11 juli de tentoonstelling Beyond Belief van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Deborah Poynton. Het gaat om een overzicht met monumentale schilderijen die Poynton de afgelopen tien jaar maakte. De grote Frida Kahlo-tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo blijft onveranderd op de agenda staan voor komend najaar.
 
Vernieuwd programma
Na deze wijzigingen ziet het nieuwe tentoonstellingsprogramma er als volgt uit:  

  • Henk Helmantel - Meesterschilder: nu t/m 5 september
  • Matthias Weischer - Bühne: nu t/m 27 juni
  • Tamara Muller - PLAY!: 23 mei t/m 19 september
  • Deborah Poynton - Beyond Belief: 11 juli t/m 28 november
  • Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo: 8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022

 
Hopelijk tot snel!
Op dit moment zijn wij helaas nog gesloten (tot en met 4 juni 2021). In verband met corona zijn de genoemde data onder voorbehoud. We hopen je zo snel mogelijk weer te kunnen begroeten in het Drents Museum!