Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Finale Art Rocks 2016

Tijdens de zinderende finale op dinsdagavond 17 januari in Paradiso, laten de zes finalisten van Art Rocks 2016 horen uit welk hout ze gesneden zijn. Maeve, Pyke, Lisa Nora, FALT, Maaike Adegeest en Seven to Eleven wekken met hun muziek iconische kunstwerken tot leven, die hen geïnspireerd hebben tot het schrijven van een soundtrack. Wij, als museum, zijn erg trots op Maaike Adegeest en Seven to Eleven die zich lieten zich inspireren door kunstwerken van het Drents Museum. Een bijzondere ervaring en geweldige nummers hebben zij geschreven. 

 

Winnaar
De 17-jarige Lisa Nora wint aan het eind van de avond de titel en een geldprijs van €1000 met haar nummer Once a Slave en zorgt voor kippenvel in de zaal. Ze koos voor het werk ‘Prent van een slavin die als straf is opgehangen aan een boom’ (1796) van de hand van J.G. Stedman en afkomstig uit het Tropenmuseum. Volgens de jury “wist ze het grote, zware thema op een kleine en kwetsbare manier schitterend weer te geven waarbij de hoop overwint.”    

Over Art Rocks
Kunst inspireert tot het maken van kunst, dat is de kern van muziekcompetitie Art Rocks. Vier jaar geleden ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen de eerste editie van Art Rocks. Nu, vier jaar later, organiseren vijf musea samen met Grote Prijs van Nederland de competitie. De vijf organiserende musea in 2016 zijn: Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Het Valkhof en Museum Boijmans Van Beuningen. Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een beroemd kunstwerk uit de collectie van een van de vijf musea. De competitie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaanfonds. In 2018 is Art Rocks terug met een nieuwe editie.