Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
extra open: maandag 20 mei 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Viva la Frida! met drie weken verlengd!

Goed nieuws voor alle Frida-fans! De tentoonstelling Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo, die vooralsnog tot en met 27 maart 2022 gepland stond, wordt met drie weken verlengd. De tentoonstelling over de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo opende op 8 oktober 2021 en trok vóór de lockdown in circa 10 weken ruim 65.000 bezoekers naar Assen. Daarna is de tentoonstelling zes weken gesloten geweest tot aan de heropening op 26 januari jongstleden. De werken en objecten uit de collecties van het Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo uit Mexico-Stad zijn nog te zien tot en met maandag 18 april 2022 (tweede paasdag) in het Drents Museum. 

Algemeen directeur Harry Tupan: 'Vanwege het succes van de tentoonstelling én de tijdelijke sluiting tijdens de lockdown hebben we de verlenging kunnen doorzetten in nauw overleg met onze bruikleengevers in Mexico. Nu kunnen we gelukkig nog heel veel Frida-fans de kans bieden om deze unieke tentoonstelling te komen bekijken.’

Door de verlenging van de Frida Kahlo-tentoonstelling, is de langverwachte internationale archeologie-tentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië te zien vanaf woensdag 11 mei 2022. Schitterende objecten, zoals gouden en zilveren sieraden en bronzen beeldjes én een uniek reliek van de Ark van Noach, komen dan vanuit Yerevan naar Assen. In de ban van de Ararat duurt tot en met 30 oktober 2022.