Openingstijden en toeslag:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
in de zomervakantie ook op maandag open!
(let op: KINK is niet open op zondag en maandag)

Gedurende Sprezzatura geldt een toeslag van
€ 5,00 op de normale entreeprijs.
 

De Opa- & Omadagen

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Wegens grote belangstelling zijn tickets voor de opa- en omdagen alleen online te koop! Hiermee willen wij teleurstellingen bij de kassa voorkomen. Koop je tickets tijdig, want vol = vol! Voor kinderen dient ook een ticket online te worden aangeschaft.
                                             
                                                 

Ook dit jaar vinden in het Drents Museum en Drents Archief de Opa- en Omadagen plaats. Kom in de voorjaarsvakantie naar Assen en maak kennis met de zwarte farao’s, hun geheimschrift en blinkende goud. Verzamel tijdens de expeditie alle hiërogliefen en ontcijfer de code. De Opa- en Omadagen zijn op 19, 20 en 21 februari en beginnen om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur bij Drents Museum. Kinderen mogen gratis naar binnen (let op! Ook voor kinderen dient online een ticket te worden aangeschaft). Volwassenen betalen voor het hele programma € 9,50 en Museumkaarthouders/Vrienden van € 6,50. Tickets zijn online verkrijgbaar via tickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (vol=vol). Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Zwarte farao’s en muziek
De expeditie start in het Drents Museum waar je met de Nubië-expert op ontdekkingstocht gaat door de tentoonstelling Nubië - Land van de Zwarte Farao’s. Want wist jij dat de Nubische Zwarte Farao’s bijna 100 jaar over het Egyptische rijk regeerden? Door het maken van opdrachten, vind je samen de mooiste schatten van de Nubiërs. Vervolg je reis en ontrafel, tijdens de door het ICO verzorgde workshop, al musicerend, trommelend, en zingend de geheimen van de Zwarte Farao's.

Geheimschrift en spannende dieren
In het Drents Archief ga je aan de slag met het schrift van het Oude Egypte en maak je – net zoals de Nubiërs - je eigen geheimschrift. Onderzoek tijdens een game de geschiedenis van het schrijven en ga in de onderaardse ruimte op jacht naar de heilige tekens uit het oude Egypte. Daarnaast ontdek je welke gelijkenissen er zijn tussen het Nubische en Drentse landschap. Zo staan er in Nubië piramides en hebben wij in Drenthe hunebedden. Ook zijn er meerdere overeenkomsten met dieren. Welke? Je komt het te weten tijdens de Opa- en Omadagen

Tickets
Kinderen mogen gratis op expeditie (geschikt voor 4- tot 12-jarigen). Volwassenen betalen € 9,50 per persoon voor het gehele programma. Museumkaarthouders, Vrienden van Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon. Ook vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen- en vrouwen zijn welkom. De Opa- en Omadagen vinden plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari en beginnen om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur bij het Drents Museum. Tickets zijn online verkrijgbaar via tickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (let op! vol=vol). 

Voor wie:        families met kinderen van 4-12 jaar
Wanneer:        dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari 2019
Waar:              Drents Museum en Drents Archief (start bij de groepsentree van het Drents Museum)
Tijd:                12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur
Prijs:               kinderen tot en met 12 jaar gratis (ook voor kinderen dient online een ticket te worden aangeschaft) / volwassenen 9,50 euro, Vrienden van Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap € 6,50 *
Tickets:          tickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (vol=vol)

*Ook de rest van het museum bezoeken? Koop dan apart een entreekaartje (kinderen tot 18 jaar zijn gratis)