Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Online workshop: Stillevens vind je overal

''Als museumbezoek niet mogelijk is, is dit een erg leuke en moderne manier om in aanraking te komen met kunst.'' Anne Joëlle, leerkracht bovenbouw primair onderwijs 

Henk Helmantel schildert vaak stillevens. Hiervoor maakt hij met allerlei voorwerpen verschillende opstellingen. Onderwijsgroepen hebben nu de mogelijkheid om online te ontdekken hoe je een stilleven maakt en hoe je uit alledaagse spullen inspiratie kunt halen. De groep wordt online begeleid door een museumdocent van het Drents Museum. De museumdocent staat in live verbinding met de klas.

Tijdens de online workshop Stillevens vind je overal worden er eigentijdse filmpjes getoond, stelt de museumdocent prikkelende vragen en gaan de leerlingen zelf aan de slag met opdrachten. Op deze manier zullen de leerlingen ontdekken dat stillevens niet saai of stoffig zijn en dat alledaagse spullen ook kunnen inspireren. 

Voor wie: Bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8)
Wanneer: op aanvraag 
Prijs: €4,- per leerling (€ 2,- voor de 45 min. variant)
Duur: 60 tot 75 min, exclusief opstarten techniek. Er is ook een aangepaste 45 min. variant (zie kosten hierboven). 
NB: Maximaal één schoolklas per les 

          
 

In samenwerking met: 

Benodigdheden

Bij een les in het klaslokaal: een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam en microfoon, die aangesloten is op een groot klassikaal scherm/digibord en met werkend geluid, daarnaast opgeladen mobiele telefoons of tablets met hoofdtelefoons voor leerlingen (individueel, of zo niet mogelijk in kleine groepjes) met internetverbinding. 

Bij een les bij de leerlingen thuis: bij iedere leerling (en docent) thuis een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam, microfoon en een internetverbinding, en een opgeladen mobiele telefoon. 

Reserveren

Vul het aanvraagformulier in om dit programma te boeken. Wij nemen dan contact met je op. 
Wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met onze afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Reserveer een onderwijsprogramma bij voorkeur minimaal twee weken van tevoren. Reserveer je later, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur.

Kerndoelen

Dit programma sluit aan bij de volgende kerndoelen van het primair onderwijs:

  • 54: betekenisvolle onderwerpen, thema’s, stijl, vorm, compositie, materiaal
  • 55: reflecteren op werkproces, eigen werk en van anderen, mening vormen en onderbouwen
  • 56: duiding kunstwerk vanuit verschillende perspectieven

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.