Openingstijden

Geopend: di t/m zo: 11 - 17 uur
Toegang alleen met vooraf gekocht ticket

+

Menu

Stillevens vind je overal - een online workshop

Stillevens vind je overal - een online workshop

Henk Helmantel schildert vaak stillevens. Hiervoor maakt hij met allerlei voorwerpen verschillende opstellingen. Vanaf 11 oktober krijgen onderwijsgroepen de mogelijkheid om te ontdekken hoe je een stilleven maakt en hoe je uit alledaagse spullen inspiratie kunt halen. De groep wordt online begeleid door een museumdocent van het Drents Museum. De museumdocent staat in live verbinding met de klas. Tijdens de online workshop Stillevens vind je overal worden er eigentijdse filmpjes getoond, stelt de museumdocent prikkelende vragen en gaan de leerlingen zelf aan de slag met opdrachten. Op deze manier zullen de leerlingen ontdekken dat stillevens niet saai of stoffig zijn en dat alledaagse spullen ook kunnen inspireren. 

Voor wie: 
 
Bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en onderbouwleerlingen voortgezet onderwijs (bovenbouw in overleg ook mogelijk)
Wanneer:  op aanvraag vanaf 11 oktober
Prijs:  €4,- per leerling 
Duur:  60 tot 75 min, exclusief eerste introductie en opstarten van de les 
NB: Maximaal één schoolklas per les 

 

Kerndoelen
Dit programma sluit aan bij de volgende kerndoelen:
Primair Onderwijs
54: betekenisvolle onderwerpen, thema’s, stijl, vorm, compositie, materiaal
55: reflecteren op werkproces, eigen werk en van anderen, mening vormen en onderbouwen
56: duiding kunstwerk vanuit verschillende perspectieven

Benodigdheden
Bij een les in het klaslokaal: een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam en microfoon, die aangesloten is op een groot klassikaal scherm/digibord en met werkend geluid, daarnaast opgeladen mobiele telefoons of tablets voor leerlingen (individueel, of zo niet mogelijk in kleine groepjes) met internetverbinding. 
Bij een les bij de leerlingen thuis: bij iedere leerling (en docent) thuis een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam, microfoon en een internetverbinding, en een opgeladen mobiele telefoon. 

Informatie en reserveren

Wil je een (online) onderwijsprogramma boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op.  

Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Wij raden je aan een onderwijsprogramma minimaal twee weken van tevoren te reserveren. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur. 

Vooraf reserveren is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.