Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
maandag 17 en 24 februari zijn wij open!

(let op: KINK is open van dinsdag t/m zaterdag)
 

+

Menu

Kunst – Zappen!

Je kent het Drents Museum waarschijnlijk vooral als het museum van de spraakmakende wisselexposities mummies, Vikingen en Maya’s. Maar weet je dat we ook altijd topkunst in huis hebben? Schilderijen, keramiek, glas, posters, designmeubelen en nog veel meer. Tijdens dit onderwijsprogramma ‘zappen’ we erdoorheen. De leerlingen bekijken en bezoeken de tentoonstellingszalen met fantastische schilderijen en objecten die rond 1900 zijn gemaakt.

Natuurlijk blijft het niet bij kijken alleen. Sterker nog: we gaan vooral praktisch aan de slag. Welk schilderij is het meest waard, welke kunstwerken zijn geschikt om museumbingo mee te spelen, bij welk kunstwerk kun je fantastisch discussiëren? 

In de periode van 24 november 2019  en 22 maart 2020 bezoeken we natuurlijk ook even de tentoonstelling Barbizon van het NoordenEen tentoonstelling waarin je kennismaakt met kunstenaars die tussen 1850 en 1950 gewapend met potlood, veldezel en verftubes het woeste, maar wonderschone Drentse landschap trotseerden.

Door de industrialisatie en de groei van de steden veranderde Nederland razendsnel. Kunstenaars uit de grote steden gingen op zoek naar de ongerepte natuur en vonden die in Drenthe. En het zijn niet de minste kunstenaars, onder hen veel toppers zoals Egbert van Drielst, Hendrik Willem Mesdag en … Vincent van Gogh.

Voor wie: Voortgezet Onderwijs (onder- en bovenbouw VMBO, HAVO, VWO)
Wanneer: op aanvraag
Prijs: € 4,00 per leerling
Duur: 75 minuten

 

Informatie en reserveren
 

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 721 of educatie@drentsmuseum.nl. Het is mogelijk om onderwijsprogramma's van het Drents Museum te betalen met de cultuurkaart.

Dit programma kan geboekt worden in combinatie met de voordelige CulMo-bus. Bekijk meer informatie op de website van Culturele Mobiliteit vmbo Drenthe

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.