Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Nieuws

Werkzaamheden in het museum

Er wordt gewerkt aan de voorbereidingen van Labyrinthia, onze spectaculaire nieuwe collectiepresentatie. Bij je bezoek aan het museum is niet te missen dat we aan het verbouwen zijn. Op deze pagina lees je wat je op dit moment kunt verwachten bij een museumbezoek én wat onze plannen zijn! 

 

Voortgang van de bouw

Omdat de verbouwing achter gesloten deuren plaatsvindt, bieden we in deze tekst even een klein kijkje achter de schermen.

Er wordt op dit moment gewerkt in het historische gebouwencomplex tussen de Abdijkerk en de nieuwbouw. De afgelopen maanden zijn er werkaamheden verricht aan de vloer van de onderdoorgang en het ontvangershuis. In november 2023 starten we met de inrichting en opbouw van Labyrinthia.

In de zomer van 2023 zijn onderhoudswerkzaamheden in de grote zaal verricht en in de afgelopen jaren werd onze prachtige Bar Brasserie Pingo geopend. Ook werd de Abdijkerk getransformeerd tot een expositieruimte, daar is op dit moment Menyala te zien. Bekijk hier het actuele aanbod van tentoonstellingen en presentaties

 

Wat betekent dit voor je bezoek?

 

  • Eigen collectie tijdelijk niet te zien

Onze eigen collectie bevindt zich vanwege de verbouwing grotendeels in het depot. Op dit moment is onze collectie archeologie, waaronder de kano van Pesse, het meisje van Yde en de andere veenlijken, de collectie Drentse geschiedenis, Kunst rond 1900 en hedendaags realisme niet te zien. We verwachten dat Labyrinthia geopend wordt in de loop van 2024.

  • Tijdelijk andere routes 

Op diverse plaatsen in onze historische gebouwen zijn stofschotten geplaatst. Het Drostenhuis en de onderdoorgang zijn tijdelijk afgesloten. 

Het Grootste Poppenhuis van Nederland is geopend en is tijdelijk via een andere weg te bereiken. 
De tentoonstellingen Tilo Baumgärtel – Das selbe Wasser en DMspotlight zijn bereikbaar via Bar Brasserie Pingo. 

in onze grote zaal is de tentoonstelling Op reis met Vincent - Van Gogh in Drenthe te zien. In deze ruimte is niets te merken van de verbouwing. 

We doen ons best om de routes in het gebouw duidelijk aan te geven en de overlast tot een minimum te beperken. Heb je vragen, dan kun je altijd terecht bij onze medewerkers ter plaatse of online contact met ons opnemen. 

 

Hoe blijf ik op de hoogte? 

We houden je online op de hoogte van wat er wel en niet te zien is. Volg ons ook op Facebook, Instagram en Twitter voor meer informatie en om achter de schermen mee te kijken. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.

 

 


Dit artikel is geplaatst op 13 oktober 2023.