Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

En nou is het klaar!

De Spaanse kunstenaar Antonio López maakt schilderijen, tekeningen en beelden. En dat doet hij al meer dan zestig jaar! Zijn kunstwerken zijn realistisch en soms lijken zijn schilderijen wel foto’s. De enorme panorama’s bijvoorbeeld, waarvan er enkele in Assen te zien zullen zijn. Je zou er zó instappen. En dat gaan we ook doen, maar dan niet letterlijk.

Onder leiding van een museumdocent ‘duiken’ de leerlingen in de schilderijen. Wat kunnen we met z’n allen ontdekken? Hoe lang kunnen we kijken naar en praten over één schilderij? Natuurlijk blijft het niet bij kijken; we gaan ook aan de slag. López vindt dat kunstwerken eigenlijk nooit af zijn, maar hoe en wanneer besluit hij dan dat een beeld, tekening of schilderij goed genoeg is? Dat onderzoeken we en gaan we zelf uitproberen: wanneer zet jij een punt, of je handtekening?  

Wie: alle leerjaren en niveaus

Wanneer: Dit programma is te boeken van 5 februari tot en met 31 mei 2023.

Voor wie: onderbouw, alle niveaus

Max aantal ll: 30

Min. aantal begeleiders: 2

Sluit aan bij: Diverse kerndoelen binnen Nederlands, Mens en maatschappij, Kunstzinnige oriëntatie

 

Informatie en reserveren 

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl. 

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.