Openingstijden

Ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 22.00 uur

+

Menu

Aan de voet van de Ararat

Armenië is vooral bekend van de 5000 meter hoge berg Ararat. Inderdaad, de berg waarop de ark van Noach lang geleden zou zijn gestrand. Eén van de schatten in de tentoonstelling In de ban van de Ararat is dan ook een stuk hout dat volgens overlevering van de ark afkomstig is. Maar er is natuurlijk veel meer te zien. Armenie heeft namelijk een zeer oude en rijke geschiedenis. In de tentoonstelling zie je onder ander vuistbijlen van de Homo Erectus, een uitgestorven mensensoort. Maar ook prachtige voorwerpen uit de tijd van het machtige koninkrijk Urartu, waarvan de koningen regeerden tussen de 9de en 6de eeuw voor Christus. Alle objecten in deze tentoonstelling worden speciaal voor jullie overgevlogen uit Armenië. Wil je kinderen écht enthousiast maken voor geschiedenis en archeologie? Dan mag je deze tentoonstelling niet missen. Onze museumdocenten laten jouw leerlingen spelenderwijs kennismaken met dit unieke werelderfgoed. 

Voor wie: bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 5 t/m 8)
Wanneer: op aanvraag
Lengte: 75 minuten
Prijs: € 4

Informatie en reserveren
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Nieuwsbrief
​Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.