Openingstijden

open: di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur
gesloten: 27 maart t/m 15 april

+

Menu

Mysterie in het veen

In deze archeologieles in het museum, onder begeleiding van een museumdocent, worden de leerlingen onderdeel van een spannend, interactief verhaal. De leerlingen reizen terug naar de Romeinse tijd en stappen in de voetsporen van de Drentse dorpelingen. In een sfeervolle en verhalende vorm maken de leerlingen kennis met het leven van tweeduizend jaar geleden en de veenlijken uit de archeologische collectie, waaronder het meisje van Yde.

Deze fysieke les bevat digitale elementen van de gelijknamige online les. Een bijzondere hybride vorm, maar wel helemaal in het museum. Een unieke ervaring die je leerlingen niet mogen missen. Wegens verbouwing en herinrichting zijn het meisje van Yde en de veenlijken tot 14 november 2022 te zien, dus sla je slag!*
 

Voor wie: Bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8)

Wanneer: op aanvraag (tijdens de Frida Kahlo-tentoonstelling tussen 8:45 en 10:15 uur)

Prijs: €4,- per leerling (inclusief museumentree)

Duur: 75 minuten

NB: maximaal één schoolklas per les (30 leerlingen)

Reserveren

Vul het aanvraagformulier in om dit programma te boeken. Wij nemen dan contact met je op. 
Wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met onze afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Reserveer een onderwijsprogramma bij voorkeur minimaal twee weken van tevoren. Reserveer je later, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur.

Kerndoelen

Dit programma sluit aan bij de volgende kerndoelen van het primair onderwijs:

  • 52: leren over kenmerkende aspecten van tijdvak van jagers en boeren en tijdvak van Grieken en Romeinen
  • 53: gebeurtenissen Nederlandse geschiedenis verbinden aan wereldgeschiedenis
     

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor het Primair Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.

*Onze afdeling archeologie is momenteel gesloten vanwege verbouwing en herinrichting. Momenteel zijn niet alle stukken van de afdeling archeologie te zien, maar het meisje van Yde is op veler verzoek sinds 5 september wel weer te bewonderen. Dit programma kan dan ook goed gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan onze archeologische collectie.