Openingstijden

di t/m zo: 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Pompeï

Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum

Bijna tweeduizend jaar geleden verwoest een vulkaanuitbarsting Pompeï en Herculaneum. Hoe leven de inwoners van deze Italiaanse steden voor die verschrikkelijke ramp? Hoe zien hun interieurs eruit, hun standbeelden, gebruiksvoorwerpen en sieraden? Wat vinden zij mooi? En lijkt dat eigenlijk op wat jij mooi vindt? Je komt erachter tijdens een zoektocht langs topstukken die de uitbarsting van de Vesuvius - de bekendste vulkaanuitbarsting ooit - overleefd hebben.

Wil je kinderen écht enthousiast maken voor geschiedenis en archeologie, dan mag je deze schitterend vormgegeven tentoonstelling niet missen! Onze museumdocenten laten je leerlingen tijdens dit programma spelenderwijs kennismaken met uniek werelderfgoed. Kijk dan ook niet raar op als de leerlingen na het museumbezoek een vakantie naar Italië bovenaan hun verlanglijstje zetten.

Voor wie: bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs (groep 5 t/m 8)
Wanneer: op aanvraag (het programma is te boeken van 21 november 2022 tot en met 24 maart 2023)
Lengte: 75 minuten
Prijs: € 4 (inclusief entree) 
 

 

Kerndoelen

Dit programma sluit aan bij de volgende kerndoelen van het primair onderwijs:

Kerndoelen Nederlands-  mondeling taalonderwijs

  • 2: De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren. 
  • 3: De leerlingen leren informatie te beoordelen in discussies en in een gesprek dat informatief of opiniërend van karakter is en leren met argumenten te reageren.

Kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld - mens en samenleving

  • 37: De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.

Kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld – ruimte

  • 47: De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving te vergelijken met die in omgevingen elders, in binnen- en buitenland, vanuit de perspectieven landschap, wonen, werken, bestuur, verkeer, recreatie, welvaart, cultuur en levensbeschouwing.

Kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld - tijd

  • 52: De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van het volgende tijdvak: Grieken en Romeinen.

Kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie

  • 56:  De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

 

Informatie en reserveren 

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Nieuwsbrief 

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het primair onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.