Openingstijden

Open: di t/m zo van 11.00 - 17.00 uur
Het museum is extra open op maandagen in de zomervakantie

+

Menu

FAQ - Viva la Frida!

 

Wat is de (nieuwe) tentoonstellingsperiode? 
De tentoonstelling Viva La Frida! vindt plaats van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. 

Wanneer kan ik tickets bestellen?  
Je kunt nu al tickets kopen voor Viva la Frida! via onze ticketpagina. Er zijn tickets beschikbaar mét en zónder lezing.  

Is het mogelijk om reeds gekochte tickets te retourneren? 
In principe worden tickets voor Viva la Frida! niet teruggenomen. Het is tot 2 weken voor de ticketdatum wel mogelijk om tickets te ruilen voor een andere datum en tijd (zolang de voorraad strekt). Na die datum is ruilen niet meer mogelijk. Het staat tickethouders natuurlijk vrij om zelf een ticket door te verkopen In eigen netwerk of bijvoorbeeld via Ticketswap. Let op: Het Drents Museum kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeldige tickets die worden aangekocht via derden. 

Is de Frida Kahlo tentoonstelling in het Drents Museum dezelfde tentoonstelling als in het Cobra Museum in Amstelveen?  
Nee, het zijn verschillende tentoonstellingen.
In het Cobra Museum in Amstelveen is de Gelman collectie te zien. Daarin hangt naast het werk van Frida ook van Mexicaanse Modernisten waaronder Diego Rivera.
In Viva la Frida! in het Drents Museum zijn straks twee belangrijke Frida Kahlo-collecties uit Mexico voor het eerst samen te zien: die van Museo Dolores Olmedo én die van Museo Frida Kahlo. Daarin zijn ruim 40 kunstwerken en vele foto's en persoonlijke objecten van Frida Kahlo te bewonderen.
Museo Dolores Olmedo bezit de grootste Kahlo-collectie ter wereld! De verzameling is aangelegd door de Mexicaanse Dolores Olmedo die vanaf 1955 werk van Frida Kahlo en Diego Rivera ging verzamelen. 
De collectie van Museo Frida Kahlo omvat o.a. foto’s, tekeningen, kleding, sieraden en beschilderde korsetten van Kahlo. Deze bijzondere verzameling persoonlijke bezittingen werd in 2004 ontdekt in het Blauwe Huis, waar Frida haar hele leven heeft gewoond en waar nu Museo Frida Kahlo is gevestigd. 

 

Heb je een andere vraag over tickets? Neem dan contact op met tickets@drentsmuseum.nl. Inhoudelijk vragen over de tentoonstelling ontvangen we graag via info@drentsmuseum.nl