Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Vanwege de aanhoudende onzekerheden met betrekking tot het coronavirus is deze talkshow geannuleerd en wordt er een online videoserie gemaakt. Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie. 

 

Wat is de impact van Frida Kahlo op de beeldende kunst, mode en muziek? Die vraag staat centraal in de talkshow Beyond Frida die het Drents Museum organiseert in het kader van de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. Tijdens de talkshow wordt duidelijk dat de invloed van Frida Kahlo veel verder gaat dan alleen de commerciële ‘Fridamania’. Het programma start om 18.30 uur. 

Frida Kahlo’s confronterende schilderijen laten de harde werkelijkheid zien vanuit een vrouwelijk blik. Samen met haar vooruitstrevende kijk op gender, haar sterke idealen, politieke activiteiten en unieke artistieke stijl, zorgen ervoor dat haar invloed verder gaat dan alleen een plek in de (kunst)geschiedenis. Vanaf het eind van de vorige eeuw wordt haar werk niet alleen door beeldende kunstenaars gewaardeerd, maar is ze ook voor modeontwerpers en musici een onuitputtelijke bron van inspiratie.
 
Beyond Frida
Tijdens de talkshow gaat Renee Schuiten van de Kunstmeisjes in gesprek met onder meer kunstenaar Atousa Bandeh, illustrator Loes Faber, ontwerper Kelly-Sue Lampers en filmmaker/onderzoeker Theodorus Johannes om de artistieke invloed van Kahlo te duiden. Iedere tafelgast vertelt vanuit zijn/haar eigen expertise over hoe Frida Kahlo de culturele wereld na haar overlijden inspireert met haar zeer vooruitstrevende ideeën over kunst, identiteit, gender, handicap en gelijkheid.

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.