Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Eten en slapen in Assen

In Assen is er nog naast het bezoek aan ons museum genoeg te doen en beleven! Maak er bijvoorbeeld een weekendje weg van met een overnachting of schuif aan bij Bramigo voor een heerlijk Mexicaans diner. Op deze pagina vind je leuke tips om jouw bezoek mee uit te breiden.  

Hotel de Jonge

Wil je jouw bezoek aan ons museum uitbreiden met een overnachting? Dan is Hotel de Jonge (4 sterren) uitermate geschikt. Hotel de Jonge bevindt zich in het centrum van Assen en ligt op 250 meter van het museum. Het hotel beschikt over luxe kamers, heeft een eigen restaurant en gratis WiFi. De ruime kamers van dit hotel hebben een ontspannende zithoek en een flatscreen-tv. Elke kamer heeft een eigen badkamer en gratis koffie- en theefaciliteiten. Het hotel beschikt over een lift en een 24-uursreceptie. Tijdens Viva la Frida! biedt Hotel de Jonge verschillende arrangementen aan. 

 

Tex-Mex Restaurant Bramigo

Bramigo is het Tex-Mex restaurant in Assen waar je heerlijk Mexicaanse gerechten vindt, zoals taco's burrito's en enchilada’s. De echte Mexicaanse klassiekers. Ook kun je er Amerikaans georiënteerde grillgerechten bestellen, zoals een steak of sparerib, maar wel met een Mexicaanse twist! Tijdens Viva la Frida! kun je bij Bramigo ook terecht voor een lunch. Extra leuk: op vertoon van jouw Viva la Frida!-ticket krijg je een kopje koffie of thee gratis bij afname van een lunch of diner. 

Bar Brasserie Pingo 

Bar Brasserie Pingo bevindt zich in het Drents Museum en is er voor alle bezoekers. Na het bekijken van een tentoonstelling, kun je genieten van heerlijke en eerlijke gerechten; gebak met koffie of thee, lunch of borrel. Speciaal tijdens Viva La Frida! zal de menukaart van Pingo in het teken staan van smakelijke Mexicaanse gerechten en drankjes. 

Liff in Assen

Vlakbij het Drents Museum, op de Brink in Assen bevindt zich ook Restaurant & Grand café Liff. Hier kun je de hele dag terecht voor koffie en thee, een smakelijke lunch, heerlijk diner of een gezellige borrel. De menukaart kent veel verschillende gerechten met voor ieder wat wils. Speciaal voor Viva La Frida! heeft Liff een Mexicaans gerecht op de kaart staan: Shaslick. Het gerecht bestaat uit een heerlijke vleesspies van kip, varkenshaas, gerookt buikspek, paprika en ui en wordt geserveerd met zoete aardappelfriet, Mexicaanse salade, Tex mex salsa en guacamole.Het gerecht is tijdens lunch en diner te verkrijgen.

Grand Café 't Wapen 

Aan de kop van de Vaart in Assen ligt Grand Café 't Wapen. Met hun prachtige terras heb je uitzicht op de hele vaart in Assen en kun je heerlijk genieten van de zon. Het pand van 't Wapen kent al meer dan 190 jaar lang horecageschiedenis. 't Wapen heeft een uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils. Je kunt er genieten van een heerlijke lunch, borrel of diner. Tijdens de tentoonstellingsperiode van Viva La Frida! biedt 't Wapen een Mexicaans gerecht aan die per periode wisselt. 

Hof van Saksen

Langer genieten van Drenthe? Het bezoek aan het Drents Museum kun je ook uitbreiden met een overnachting op het resort van Hof van Saksen, gelegen in een prachtige omgeving. Op het resort is van alles te doen en er is aan iedereen gedacht, zo is er een luxe Spa & Welness, een design zwembad met spectaculaire waterglijbanen en educatieve Kinder Academies. Ook zijn er genoeg verschillende restaurants met Italiaanse specialiteiten, Grand Café klassiekers en zelfs live-cooking. 

Van der Valk Hotel Assen

Vlakbij de A28 ligt Van der Valk hotel Assen. Om het bezoek aan het Drents Museum uit te breiden, kunt u ook hier terecht voor een overnachting. Met luxueuze kamers en suites, een Welnesscentre, luxe fitness, zwembad heeft het hotel veel te bieden. Ook zijn er verschillende arrangementen beschikbaar. Daarnaast beschikt het hotel over een prachtig restaurant, hotelbar en terras waar u terecht kunt voor heerlijke gerechten en drankjes. 

McDonald's Assen

Ook vlakbij de snelweg A28 ligt de McDonald's. Hier kun je eten in het restaurant, op het terras of met je auto door de Macdrive. Zo kun je op elke gewenste manier genieten van je favoriete McDonald's producten.