Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Saskia Boelsums - Erica

Kunstenaar van het Jaar 2020. Saskia Boelsums krijgt deze erkenning dankzij haar prachtige landschapsfoto’s. Want het zijn niet zomaar foto’s. Boelsums bewerkt haar landschappen op de computer, haar ‘schildersezel’. De penselen en kwasten vervangt ze door digitale fotografische technieken. Al haar landschappen zijn vierkant. De reden daarvan ligt in de maatvoering van Instagram, een app waar gebruikers hun foto’s met elkaar delen.
 

Boelsums neemt de kijker mee op een reis door een fantastische wereld, soms wild en gevaarlijk, maar tegelijkertijd ongelooflijk mooi. Het Nederlandse landschap en de grootmeesters van de Hollandse schilderkunst zijn haar inspiratie. Haar landschapsfoto’s zijn een belevenis vol kracht, beweging en dynamiek, zoals goed te zien is in deze bloeiende appelboom uit het Drentse Erica. Het indrukwekkende werk van Boelsums bereikt mensen over de hele wereld via tentoonstellingen in onder andere New York, Hong Kong, Moskou, Stockholm, Berlijn en Londen.
 

Saskia Boelsums (Nieuwer Amstel, 1960), Erica, 2019, archival drukinkt op Canson Infinity Art Paper/fotografie, 100 x 100 cm, collectie Drents Museum, aangekocht met steun van de BankGiro Loterij